به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر فخرالسادات امامی با بیان اینکه مصرف نمک و چربی در غذاهای آماده دو عامل خطرناک در ابتلا افراد به بیماریهای غیرواگیر است، افزود: آمارها نشان میدهد که شایعترین علل مرگ و میر در کشور، بیماریهای قلبی و عروقی است.
وی اضافه کرد: پرسه شهرنشینی با یکسری از ریسک فاکتورها همراه است که این عوامل تنها مربوط به شهرها نمیشود وحتی روستاهای کشور به علت تغییر سبک زندگی از عواقب این ریسک فاکتورها در امان نیستند.
امامی افزود: با تغییرات رخ داده در فرهنگ جامعه ما شاهد رشد و توسعه شهرنشینی هستیم که یکی از عوارض شهرنشینی کم تحرکی و استفاده از وسایل نقلیه برای جابجایی است که این عدم تحرک و نداشتن فعالیتهای فیزیکی بیماریهای قلبی و عروقی را به همراه میآورد.
رئیس اداره بیماریهای قلبی و عروقی وزارت بهداشت تصریح کرد: در سبک زندگی شهرنشینی از آنجا که افراد دو یا سه شغله بوده از فرصت کمی برای ورزش برخوردار بوده و همچنین به علت کمبود وقت افراد به سمت غذاهای آماده رو میآورند که این خود عوارض بیماریهای غیرواگیر را به همراه دارد.
امامی با اشاره به اینکه شرکتهای صنایع غذایی از نمک و چربی زیاد برای جلب مشتری استفاده میکنند گفت: نمک و چربی دو عاملی هستند که کسب افزایش فشارخون و چربی خون در افراد میشوند.
وی یادآور شد: در سبک زندگی شهری ما شاهد افزایش استرس در میان شهروندان هستیم و افراد به خاطر کمبود وقت و زندگی در شهر با استرسهای زیادی دست و پنجه نرم میکنند.
امامی در ادامه با اشاره به مصرف مواد دخانی توسط جوانان افزود: متاسفانه ما در میان نسل جوان شاهد گسترش مصرف دخانیات هستیم که مصرف مواد دخانی تاثیر مستقیم بر روی سلامت قلب و عروق دارند که در این زمینه باید تمهیدات لازم اندیشیده شود.
وی از اضافه وزن به عنوان یکی از ریسک فاکتورهای بیماریهای قلبی و عروقی نام برد و گفت: اضافه وزن در بین جامعه شهری و روستایی کشور ما در حال گسترش است و متاسفانه شاهد هستیم که گروههای سنی کودکان و نوجوانان ما دارای اضافه وزن هستند و باید به دانشآموزان آموزش لازم را بدهیم تا در کنار فعالیتهای روزانه خود، ورزش و تحرک فیزیکی هم داشته باشند.
نظر شما